לייעוץ ראשוני מיידי

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    קיבלתי תביעת גירושין – מה עושים?

    ירון ונעמי היו נשואים כשלש שנים. מאז הולדתו של בנם הידרדרו היחסים ביניהם והמרחק והניכור תפסו את מקום החום והאהבה. לאחר שנה וחצי היה ברור כי המצב אבוד, והסוף הוא רק שאלה של זמן. בכל זאת התמהמה ירון ולא עשה דבר. בדיעבד הוא מבין כי היה מפוחד עד מוות – מה תגיד המשפחה, איך זה ישפיע על העסק, איך יחיה לבד ומה יהיה עם הילד. אך הזמן האבוד שישב וחיכה עלה לירון ביוקר – יום אחד קיבל באמצעות שליח תביעת גירושין. עמד ירון המום והמעטפה בידו, כאילו נשמטה הקרקע מתחת לרגליו. מה עכשיו? מאין מתחילים? מה עושים? הנה כמה כללים פשוטים שירון, ורבים במצבו, יכולים להיעזר בהם:

    • סיוע מקצועי – קודם כל לפנות לעורך דין מנוסה המתמחה בדיני משפחה ובגירושין. תביעת גירושין היא עניין מורכב ומלא בסוגיות משמעותיות שחשוב לבחון בעין מקצועית. טיפול לא מקצועי בתביעה עשוי להוביל לקיפוח זכויותיכם ולעמדה נחותה במשפט.
    • דרך אחרת – שיקלו להציע לבן או בת הזוג לפנות לגישור, או לערוך הסכם גירושין אצל עורך דין משותף. קרוב לוודאי שמהלך כזה יחסוך לכם כסף רב, וחשוב מזה – שמירה על יחסים תקינים ביניכם, בלי להיכנס למלחמות מיותרות. שווה לנסות ולשכנע לפתור את העניין בדרכים אחרות.
    • פעולה מהירה – לאחר שהתקבלה רשמית תביעת גירושין יש להשיב כתב הגנה בתוך 15 יום. עליכם להכין כתב הגנה שכזה ולהגיש אותו בזמן, וישנה חשיבות לכתב הגנה בנוי היטב שיהווה את התשתית להמשך התהליך. טעויות שעושים בהתחלת הדרך קשה מאד לתקן, ובדרך כלל הן עולות ביוקר. לכן, שוב, כדאי להשקיע זמן, מחשבה ומקצועיות בתחילת התהליך.
    • קור רוח – גם אם בן או בת הזוג הקדימו אתכם והגישו תביעת גירושין בערכאה המתאימה להם, אין זה סוף העולם. ייתכן מאד שהחיפזון של בן הזוג יהיה לטובתכם, ובתביעה שנתפרה במהירות יתגלו טעויות חורים שיתאימו לאינטרסים שלכם. בחינה מדוקדקת של התביעה תבהיר אם יש בה נקודות חלשות שתוכלו להיאחז בהן.
    • בחנו לעומק את התביעה ותראו אם יש נושאים שלא מופיעים בה – לדוגמה, אם לא מופיעה תביעה רכושית באפשרותכם לפנות לערכאה הנוחה לכם ולהגיש תביעה ראשונים. כאן עליכם לפעול במהירות ובשיקול דעת כדי שבן הזוג לא יקדים אתכם שוב ויתקן את טעותו. אם תביעת הגירושין כרוכה, כלומר נכללים בה נושאים נילווים כמו תביעה רכושית, משמורת על הילדים ומזונות אישה. חשוב לבדוק את כנות הכריכה, כנות תביעת הגירושין והאם הכריכה נעשתה כדין. אלו שלושה תנאים שאם אינם עומדים במבחן ניתן לנצל את ההזדמנות ולהגיש תביעה בעניין בערכאה הנוחה לכם. למשל אם מתגלה שבתביעה הרכושית חסר דיווח על חלק מהרכוש, זה עלול להביא לידי כך שבית הדין לא יתייחס לעניין הרכוש, או לא ידון כלל בתביעה. אפשר להגיש תביעה לערכאה המשתלמת לכם בטענה של "כריכה לא כנה", ובכך לשנות את מאזן הכוחות.
    • משמורת ילדים – אם הוגשה תביעה למשמורת ילדים בבית משפט לענייני משפחה, או אם הוגשה תביעת גירושין בבית הדין הרבני ונושא משמורת הילדים כרוך בה באופן אוטומטי, ייתכן ויוחלט למנות פקידת סעד שתבחן אתכם כהורים, מבחינת התנהלות ואף מסוגלות הורית, על מנת לסייע לערכאה השופטת לפסוק בעניין המשמורת. היו מוכנים, קבלו כלים והדרכה מעורך הדין לפני ביקור פקידת הסעד וודאו שאתם מתודרכים היטב.
    • גם אם הוגשה תביעת גירושין בבית הדין הרבני, אפשר לקיים את הדיון בנושא מזונות הילדים בבית המשפט לענייני משפחה. עובדה זו עשויה לשנות את מצבכם מהקצה אל הקצה, גם אם הקדימו אתכם בהגשת תביעת גירושין. מומלץ בחום להתייעץ עם עורך דין בסוגיה זו.
    • אל תיפגשו עם עורך הדין של הצד השני ללא ליווי משפטי משלכם – זו עלולה להיות מלכודת שתפיל אתכם בפח. במסווה של הצעה להסכם מהיר או משתלם תתפתו להסכים לדברים שיהיו בעוכריכם בסופו של יום. עורך דין מנוסה ישמור עליכם מפני מלכודות למיניהן. זיכרו שעורך הדין של בן הזוג שם לנגד עיניו את טובת לקוחו ולאו דוקא את טובתכם
    • הברחת כספים – מינעו הוצאת כספים מחשבון משותף מהר ככל האפשר על ידי הוראה לקיום פעולות בחשבון רק באישור שני הצדדים או בדרך אחרת. במידה וכבר הוצאו כספים וודאו שיש בידיכם תיעוד של הפעולות הבנקאיות שנעשו.

    בכל מקרה, זיכרו לנשום, לחיות, לא להיכנס למצב הישרדותי-מלחמתי. התנהלו בקור רוח ושיקול דעת ונסו להימנע ככל האפשר מהתכתשויות מיותרות ולשכנע את בן או בת הזוג להגיע להסדר בדרכי שלום. בקשו סיוע ותמיכה – נפשית וכלכלית ממי שיכול להיות שם עבורכם.

    לייעוץ ראשוני מיידי

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר




      עורך דין גירושין - שאלות ותשובות

      מהי תביעה למשמורת ילדים?

      כבר בראשית הליכי הגירושין בין בני הזוג מתבקשת, כעניין ברור מאליו, הכרעה בשאלה בידי מי יוחזקו הילדים לאחר הפירוד בין הוריהם. כל אחד מההורים זכאי להגיש לבימ"ש למשפחה תביעת משמורת שבה הוא תובע כי הילדים יישארו בחזקתו ויתגוררו עמו לאחר הפירוד. בדרך כלל ימנה ביהמ"ש פקידת סעד לשם בדיקה ומתן חוות דעת בשאלה מי מבין ההורים הוא המתאים ביותר להיות ההורה המשמורן. במקרים המתאימים יוסיף ביהמ"ש וימנה מומחה בתחום בריאות הנפש לצורך ביצוע בחינה מעמיקה יותר של מסוגלותם ההורית של ההורים. יודגש כי בחוק גם קיימת קביעה כללית (הניתנת לסתירה), כי ילדים עד גיל 6 יהיו במשמורת האם. בדרך כלל, קובע ביהמ"ש כי הילדים המשותפים יהיו במשמורת האם למרות שיש מקרים יוצאי דופן שבהם יקבע ביהמ"ש כי הילדים יהיו בחזקת האב וזאת בדר"כ בעקבות חוות דעת חד משמעית של פקידת הסעד ו/או המומחה למסוגלות הורית.

      מהי סמכות מקבילה של בית הדין הרבני?

      כאמור הסמכות לדון בתביעות הנ"ל הנן בידי בימ"ש למשפחה. אולם, בתנאים מסויימים גם ביה"ד הרבני יכול לדון בתביעות אלה. במסגרת תביעה לגירושין המוגשת לביה"ד, ורק במסגרת תביעת לגירושין, ניתן לצרף ולכרוך את התביעות הנ"ל: משמורת ילדים, מזונות אשה ותביעות רכוש, ולהגישן כחלק מתביעת הגירושין לביה"ד הרבני. יודגש כי ישנם תנאים מקדמיים שצריכים להתקיים על מנת שביה"ד יהיה מוסמך לדון בתביעות המצורפות ובהם התנאי העיקרי שתביעת הגירושין וצירוף יתר התביעות נעשו מתוך רצון וכוונה אמיתיים להתגרש ולא רק ממניעים טקטיים ומוך רצון לרכוש יתרונות על פני בן הזוג האחר. עוד יודגש כי מזונות ילדים לא ניתנים לצירוף וכריכה לתביעת גירושין והם תמיד יהיו בסמכות ביהמ"ש למשפחה.

      מהי תביעה למזונות ילדים?

      כשקיים סכסוך בין בני זוג, זכאית האשה להגיש בכל עת לבימ"ש למשפחה תביעה נגד בעלה לתשלום למזונות ילדים. תביעה זו הנה תביעה לחייב את הבעל לשאת בכל ההוצאות הכרוכות בכלכלתם ובגידולם של הילדים והיא כוללת את כל הצרכים להם זקוקים הילדים החל ממזון, דרך לבוש, לימודים, בריאות, וכלה בדיור והוצאות החזקת דיור. ככלל, עפ"י החוק החל כיום על יהודים, חובת תשלום מזונות לילדים המשותפים, ככל שמדובר בצרכים הכרחיים, חלה באופן בלעדי על הבעל. יודגש כי קיימים מקרים ומצבים שבהם תחול על האם חובה להשתתף במזונות הילדים, כמו למשל במקרה שמדובר בילדים שמעל גיל 6 שנים, וכאשר האם עובדת ומשתכרת בשיעור שמעבר לנדרש לכיסוי צרכיה שלה.

      מהי תביעה לשיתוף וחלוקת רכוש?

      כל אחד מבני הזוג זכאי להגיש לביהמ"ש למשפחה תביעה לקבוע כי רכוש וזכויות מכל סוג שנצברו במשך שנות הנישואין ע"י בן הזוג השני הוא רכוש משותף ו/או במקרים המתאימים תביעה הפוכה, לקבוע כי רכוש מסויים אינו רכוש משותף (למשל רכוש שהגיע לבן הזוג בירושה). בתביעה זו ניתן גם לבקש לפרק את השיתוף ברכוש שבין בני הזוג ולחלקו ביניהם בין בדרך של מכירה בין בדרך אחרת של חלוקה.

      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן