לייעוץ ראשוני מיידי

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    סיבות נפוצות לגירושין II

    המשך המאמר: סיבות נפוצות לגירושין

    • תקשורת – תקשורת בין בני זוג אין משמעה כי הם צריכים להסכים על כל נושא. קיום תקשורת טובה, או לכל הפחות בסיסית, בין בני זוג, משמעה יכולת למצוא נקודת מפגש ביניהם שם ניתן לדון על נושאים, להקשיב ולהבין זה את זו. לעיתים קרובות היעדר שפה משותפת בסיסית בין הצדדים מובילה לתחושה הקשה כי אין הבנה הדדית, אין חיבור, אין קשר. עניין זה מוביל פעמים רבות לניתוק הקשר ללא יכולת לשקם אותו.
    • צורות התעללות, ניצול או פגיעה – פגיעה בבן או בת הזוג עשויה להיות פיזית, מילולית או רגשית. פגיעה מתרחשת בדרכים שונות ורבות. לכל זוג הקווים האדומים שלו כאשר ישנם גבולות מוסכמים בחברה כמו מכות, קללות, השפלה, הפחדה, הטלת הגבלות למיניהן, כפייה על בן הזוג לדברים שאינם מרגישים בנוח איתם, כולם סוג של התעללות. זוהי סיבה נפוצה ל גירושין ומעבר לכך ישנה חשיבות לדיווח, לטיפול ואף לפניה לגורמי אכיפה במידה ומתרחשת התעללות.
    • התמכרות – התמכרות של אחד או שני בני הזוג לסמים, אלכוהול, הימורים ואף דברים אחרים מהווה הרס של האדם עצמו, סביבתו ומערכות היחסים שלו, בכל הרמות. התמכרות לרוב ממיטה אסון על המשפחה ועל הזוגיות ואם לא מתקיים זיהוי של הבעיה וטיפול בה, סביר שהנישואין ייתפרקו ואף יותירו צלקות בכל הנוגעים בדבר.
    • ילדים – ילדים זה שמחה וברכה, אך גם אחד הגורמים הראשיים לפרידה. הקשיים הכרוכים בגידול ילדים: עומס פיזי, כלכלי, ורגשי, השינוי במערכת הזוגית בעקבות כניסה של גורם שלישי, נצרך ושואב אנרגיה, ההתמודדות הרגשית עם האתגרים בגידול ילדים, משולבים עם הצורך בהסכמות ותיאומים בין ההורים, משא ומתן רב לגבי הדרך המוסכמת לטיפול בילדים וחלוקת האחריות. כל אלו מובילים פעמים רבות לקריסה של הנישואין. למרבה המזל ישנו סיכוי טוב לריפוי ואיחוי הפערים בפרידה על רקע גידול הילדים בעזרת טיפול ועזרה בניהול המשברים, אך לא תמיד זה עובד.
    • שינוי סטטוס – פעמים רבות חל משבר בזוגיות בעקבות שינוי דרסטי שאחד הצדדים עובר. זה יכול להיות הצלחה פתאומית או כישלון כלשהו, שינוי כיוון בקריירה, תהפוכה נפשית כלשהי, מחלה, אבטלה או ירושה גדולה שנפלה בחלקו של אחד הצדדים, כל אלו עלולים להוביל למסקנה שהזוג אינו מעוניין להישאר ביחד בכל תנאי.
    • "הדברים הקטנים" – ברב המכר שלו 'אני אוהב אותך אבל לא מאוהב בך) 'הוצאת בלומסברי,(טוען המטפל המשפחתי אנדרו מרשל, כי הסיבה המרכזית ביותר לפירוק נישואין היא דווקא לא הדרמות הגדולות אלא קשיים יומיומיים, אובדן עניין בקשר, שחיקה והתרחקות הדרגתית המתבטאים בין השאר בתחושה של עייפות מהקשר וחוסר עניין בבן הזוג, ויכוחים רבים, מתח ומירמור, ירידה במשיכה המינית לבן הזוג ומשיכה לאנשים אחרים. התהליך שמוביל מזוגיות מאושרת והתרגשות רבה לשק אפור ומדכדך של בעיות שהזוג סוחב איתו הוא בדרך כלל איטי וכמעט לא מורגש, וניתן לכנותו כאויב השקט של הנישואין.
    • מכל האמור לעיל ניתן ללמוד רבות על הסיבות לפירוק הקשר הזוגי, וגם על הדרכים להימנע מפירוק שכזה. אם נסקור את הסיבות וננסה ללמוד מהן נגיע למסקנות הבאות:
    • סוף מעשה במחשבה תחילה – פקיחת עיניים בתחילת הקשר, ערנות ומודעות יכולות למנוע כניסה לקשר וייסוד מערכת יחסים שמלכתחילה עדיף שלא תתקיים. לעיתים הקשר הוא פשוט חסר בסיס מספיק לקיומו. בחירה שקולה של בן הזוג והכרה של הצדדים הפחות נעימים בחייו ואישיותו מונעים מצב של נישואין לאדם שלא הייתם רוצים לחיות במחיצתו. ככל שתכירו יותר טוב את בני הזוג המיועדים, תעזו להישיר מבט אל הצדדים האפלים שבהם ותתמודדו באומץ עם השאלה – האם תרצו לבלות את שארית חייכם עם אותם צדדים, בהנחה שלא יישתנו, כך יעלה הסיכוי לבחירה טובה ונבונה.
    • השקעה לטווח ארוך – למרות המובטח בסרטים ההוליוודיים והרומנים הרומנטיים, זוגיות אינה רק נשיקות לוהטות, רכיבה משותפת לעבר השקיעה ופרפרים בבטן. זוגיות ברת-קיימא מתבססת על הרבה עבודה ותחזוקה שוטפת. ככל שערים לבעיות המתעוררות במהלך הנישואין, מוצאים דרכים לטפל בהן ומשקיעים בקשר – הסיכוי לגירושין פוחת. מסקירה של הסיבות הנפוצות לגירושין ניתן להבין כי רבות מתוכן אפשר לתקן ולהפוך מקושי ואיום למקפצה לגדילה והעמקה של הקשר, בעזרת טיפול נכון בבעיה.
    • עבודה עצמית – טיפול זוגי יכול לתרום רבות לשיקום הקשר. אך מהסיבות לגירושין שראינו לעיל ניתן ללמוד כי לעיתים יש צורך שכל אחד מבני הזוג יעמיק להתבונן במנגנוני הפעולה וההתנהגות שלו, יסקור את סדר העדיפויות שלו ואת הבחירות בחייו ויבצע שינויים נדרשים. לעיתים ראיית הקושי כאתגר ולא כמכשלה עשוייה לשנות את המצב ולהפוך אותו מפירוק לבנייה, ופעמים רבות הקושי נובע מתוך דפוסים ומנגנונים פנימיים ואישיים של כל אחד מבני הזוג ולאו דווקא מתוך החיבור ביניהם.
    • להרים את השטיח – רבות מהסיבות השונות לגירושין המובאות פה הן בעיות שנוטות להידחק אל מתחת לשטיח ולא להיות מטופלות, בגלל ביישנות, חוסר מודעות, רתיעה או חוסר יכולת לתקשר. איוורור של הבעיות שכל אחד שומר בבטן, למידה לתקשר ולפתוח את העניינים הכואבים, יכולים למנוע את הגירושין. בעיות כמו חוסר התאמה מינית, קשיים כלכליים, בעיות בגידול הילדים ועוד, שגורמות לגירושין בשיעורים גדולים, יכולות להיפתר על ידי תקשורת פתוחה וטיפול ישיר בבעיה במקום כיסוי והדחקה.

    לייעוץ ראשוני מיידי

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר




      עורך דין גירושין - שאלות ותשובות

      מהי תביעה למשמורת ילדים?

      כבר בראשית הליכי הגירושין בין בני הזוג מתבקשת, כעניין ברור מאליו, הכרעה בשאלה בידי מי יוחזקו הילדים לאחר הפירוד בין הוריהם. כל אחד מההורים זכאי להגיש לבימ"ש למשפחה תביעת משמורת שבה הוא תובע כי הילדים יישארו בחזקתו ויתגוררו עמו לאחר הפירוד. בדרך כלל ימנה ביהמ"ש פקידת סעד לשם בדיקה ומתן חוות דעת בשאלה מי מבין ההורים הוא המתאים ביותר להיות ההורה המשמורן. במקרים המתאימים יוסיף ביהמ"ש וימנה מומחה בתחום בריאות הנפש לצורך ביצוע בחינה מעמיקה יותר של מסוגלותם ההורית של ההורים. יודגש כי בחוק גם קיימת קביעה כללית (הניתנת לסתירה), כי ילדים עד גיל 6 יהיו במשמורת האם. בדרך כלל, קובע ביהמ"ש כי הילדים המשותפים יהיו במשמורת האם למרות שיש מקרים יוצאי דופן שבהם יקבע ביהמ"ש כי הילדים יהיו בחזקת האב וזאת בדר"כ בעקבות חוות דעת חד משמעית של פקידת הסעד ו/או המומחה למסוגלות הורית.

      מהי סמכות מקבילה של בית הדין הרבני?

      כאמור הסמכות לדון בתביעות הנ"ל הנן בידי בימ"ש למשפחה. אולם, בתנאים מסויימים גם ביה"ד הרבני יכול לדון בתביעות אלה. במסגרת תביעה לגירושין המוגשת לביה"ד, ורק במסגרת תביעת לגירושין, ניתן לצרף ולכרוך את התביעות הנ"ל: משמורת ילדים, מזונות אשה ותביעות רכוש, ולהגישן כחלק מתביעת הגירושין לביה"ד הרבני. יודגש כי ישנם תנאים מקדמיים שצריכים להתקיים על מנת שביה"ד יהיה מוסמך לדון בתביעות המצורפות ובהם התנאי העיקרי שתביעת הגירושין וצירוף יתר התביעות נעשו מתוך רצון וכוונה אמיתיים להתגרש ולא רק ממניעים טקטיים ומוך רצון לרכוש יתרונות על פני בן הזוג האחר. עוד יודגש כי מזונות ילדים לא ניתנים לצירוף וכריכה לתביעת גירושין והם תמיד יהיו בסמכות ביהמ"ש למשפחה.

      מהי תביעה למזונות ילדים?

      כשקיים סכסוך בין בני זוג, זכאית האשה להגיש בכל עת לבימ"ש למשפחה תביעה נגד בעלה לתשלום למזונות ילדים. תביעה זו הנה תביעה לחייב את הבעל לשאת בכל ההוצאות הכרוכות בכלכלתם ובגידולם של הילדים והיא כוללת את כל הצרכים להם זקוקים הילדים החל ממזון, דרך לבוש, לימודים, בריאות, וכלה בדיור והוצאות החזקת דיור. ככלל, עפ"י החוק החל כיום על יהודים, חובת תשלום מזונות לילדים המשותפים, ככל שמדובר בצרכים הכרחיים, חלה באופן בלעדי על הבעל. יודגש כי קיימים מקרים ומצבים שבהם תחול על האם חובה להשתתף במזונות הילדים, כמו למשל במקרה שמדובר בילדים שמעל גיל 6 שנים, וכאשר האם עובדת ומשתכרת בשיעור שמעבר לנדרש לכיסוי צרכיה שלה.

      מהי תביעה לשיתוף וחלוקת רכוש?

      כל אחד מבני הזוג זכאי להגיש לביהמ"ש למשפחה תביעה לקבוע כי רכוש וזכויות מכל סוג שנצברו במשך שנות הנישואין ע"י בן הזוג השני הוא רכוש משותף ו/או במקרים המתאימים תביעה הפוכה, לקבוע כי רכוש מסויים אינו רכוש משותף (למשל רכוש שהגיע לבן הזוג בירושה). בתביעה זו ניתן גם לבקש לפרק את השיתוף ברכוש שבין בני הזוג ולחלקו ביניהם בין בדרך של מכירה בין בדרך אחרת של חלוקה.

      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן