לייעוץ ראשוני מיידי

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    גירושין בישראל

    נראה כי אחוזי הגירושין עולים עם השנים ו"אורבים" בפינה לזוגות נוספים. רובנו מכירים סיפורים קשים וטרגיים על השלכות של הליכי גירושין וההתמודדות הקשה עמם, אך ממאנים לחשוב שלנו זה יקרה ולצערנו, לעיתים זה אכן קורה. אם אתם זקוקים לסיוע בנושא, תוכלו לפנות לעורך דין ירמי נתנאל, שינחה אתכם במהלך הדרך ויספק לכם אוזן קשבת ורגישה לצד הבנה מקיפה בנושא.

    על גירושין בישראל, גישור ומה שביניהם

    המדריך הבא ינסה להסביר לכם את המושגים העומדים מאחורי תהליך גירושין כדי שתוכלו לעבור אותו בשלום:

    • גירושין – כדי לתת תוקף חוקי לסיומה של הזוגיות שלכם, עליכם לבצע תהליך גירושים. קיימות מספר דרכים להגיע להחלטה משותפת – תביעת גט בבית הדין הרבני או בית דין לענייני משפחה לגירושין בהסכמה.
    • לגשר עד לגירושין – גישור גירושין הוא תהליך שבו מתבצע הסכם גירושין מחוץ לכותלי בית המשפט. כך, בני הזוג יוצרים שיח באמצעות עורך דין המתווך ומגשר בין שני הצדדים כדי למצוא מענה לאינטרסים שלהם ולקבל החלטות משותפות בהקשר לסוגיות חשובות. באופן זה, עורך הדין מייצג את האינטרסים של שני הצדדים באופן שווה, מכווין ומייעץ לבני הזוג עד לסיומה של דרכם המשותפת. גישור אפשרי בדרך כלל בסיטואציה בה בני הזוג נטולי מחלוקות משמעותיות בהקשר לסוגיות של הסדרי ראייה על הילדים וחלוקת הרכוש. כך, תוכלו לסיים את הקשר מבלי להיגרר למחלוקות ולאיבה זוגית במערכת המשפט. תחסכו מכם ומילדיכם את ההתנגחויות וההתנצחות במערכת המשפט בה כל אחד מנסה להוכיח את צדקתו במלחמתו.

    הגשר לשלום הבית

    בדרך כלל, בעת תביעת הגט בבתי הדין, עומדת בפני בני הזוג אפשרות נוספת לגישור לשלום בית כדי לתת הזדמנות אחרונה לבחון את הזוגיות לפני שהם יחליטו לפרקה. גישור לשלום בית מהווה הסכם חוקי המותווה על ידי עורך דין מגשר ושני בני הזוג על אופן הטיפול בזוגיות. גישור מהווה הזדמנות לטפל במחלוקות, להתמודד עם הקשיים באופן מושכל, לטפל בזוגיות וליצור שיח שונה שבו בני הזוג יקשיבו זה לזו ממקום אמתי, כנה, רגיש וחשוף. לעיתים קרובות, תהליך הגישור מלווה בטיפול זוגי בו בני הזוג לומדים לתקשר זה עם זה ובמקרים מסוימים, עשויים להציל את הזוגיות שלהם.

    לייעוץ ראשוני מיידי

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר




      עורך דין גירושין - שאלות ותשובות

      מהי תביעה למשמורת ילדים?

      כבר בראשית הליכי הגירושין בין בני הזוג מתבקשת, כעניין ברור מאליו, הכרעה בשאלה בידי מי יוחזקו הילדים לאחר הפירוד בין הוריהם. כל אחד מההורים זכאי להגיש לבימ"ש למשפחה תביעת משמורת שבה הוא תובע כי הילדים יישארו בחזקתו ויתגוררו עמו לאחר הפירוד. בדרך כלל ימנה ביהמ"ש פקידת סעד לשם בדיקה ומתן חוות דעת בשאלה מי מבין ההורים הוא המתאים ביותר להיות ההורה המשמורן. במקרים המתאימים יוסיף ביהמ"ש וימנה מומחה בתחום בריאות הנפש לצורך ביצוע בחינה מעמיקה יותר של מסוגלותם ההורית של ההורים. יודגש כי בחוק גם קיימת קביעה כללית (הניתנת לסתירה), כי ילדים עד גיל 6 יהיו במשמורת האם. בדרך כלל, קובע ביהמ"ש כי הילדים המשותפים יהיו במשמורת האם למרות שיש מקרים יוצאי דופן שבהם יקבע ביהמ"ש כי הילדים יהיו בחזקת האב וזאת בדר"כ בעקבות חוות דעת חד משמעית של פקידת הסעד ו/או המומחה למסוגלות הורית.

      מהי סמכות מקבילה של בית הדין הרבני?

      כאמור הסמכות לדון בתביעות הנ"ל הנן בידי בימ"ש למשפחה. אולם, בתנאים מסויימים גם ביה"ד הרבני יכול לדון בתביעות אלה. במסגרת תביעה לגירושין המוגשת לביה"ד, ורק במסגרת תביעת לגירושין, ניתן לצרף ולכרוך את התביעות הנ"ל: משמורת ילדים, מזונות אשה ותביעות רכוש, ולהגישן כחלק מתביעת הגירושין לביה"ד הרבני. יודגש כי ישנם תנאים מקדמיים שצריכים להתקיים על מנת שביה"ד יהיה מוסמך לדון בתביעות המצורפות ובהם התנאי העיקרי שתביעת הגירושין וצירוף יתר התביעות נעשו מתוך רצון וכוונה אמיתיים להתגרש ולא רק ממניעים טקטיים ומוך רצון לרכוש יתרונות על פני בן הזוג האחר. עוד יודגש כי מזונות ילדים לא ניתנים לצירוף וכריכה לתביעת גירושין והם תמיד יהיו בסמכות ביהמ"ש למשפחה.

      מהי תביעה למזונות ילדים?

      כשקיים סכסוך בין בני זוג, זכאית האשה להגיש בכל עת לבימ"ש למשפחה תביעה נגד בעלה לתשלום למזונות ילדים. תביעה זו הנה תביעה לחייב את הבעל לשאת בכל ההוצאות הכרוכות בכלכלתם ובגידולם של הילדים והיא כוללת את כל הצרכים להם זקוקים הילדים החל ממזון, דרך לבוש, לימודים, בריאות, וכלה בדיור והוצאות החזקת דיור. ככלל, עפ"י החוק החל כיום על יהודים, חובת תשלום מזונות לילדים המשותפים, ככל שמדובר בצרכים הכרחיים, חלה באופן בלעדי על הבעל. יודגש כי קיימים מקרים ומצבים שבהם תחול על האם חובה להשתתף במזונות הילדים, כמו למשל במקרה שמדובר בילדים שמעל גיל 6 שנים, וכאשר האם עובדת ומשתכרת בשיעור שמעבר לנדרש לכיסוי צרכיה שלה.

      מהי תביעה לשיתוף וחלוקת רכוש?

      כל אחד מבני הזוג זכאי להגיש לביהמ"ש למשפחה תביעה לקבוע כי רכוש וזכויות מכל סוג שנצברו במשך שנות הנישואין ע"י בן הזוג השני הוא רכוש משותף ו/או במקרים המתאימים תביעה הפוכה, לקבוע כי רכוש מסויים אינו רכוש משותף (למשל רכוש שהגיע לבן הזוג בירושה). בתביעה זו ניתן גם לבקש לפרק את השיתוף ברכוש שבין בני הזוג ולחלקו ביניהם בין בדרך של מכירה בין בדרך אחרת של חלוקה.

      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן