פתיחת תיק גירושין בהריון
תהליך הגירושין הוא בין כה וכה קשה ומורכב לכל הבריות המעורבות בסוגיה. יחד עם זאת, גירושין בהריון הופכים לסיטואציה מורכבת בעשרות מונים. כדי לשמור על שלום בני הזוג והעובר בתהליך הגירושין, עורך דין ירימי נתנאל, יבצע את עבודתו הנאמנה במקצועיות, רגישות והקפדה על שמירת האינטרסים של לקוחותיו במקביל לבניית סביבה מכילה, תומכת ומרגיעה כדי שההריון יוכל להתנהל כראוי.
גירושין בהריון – כשפרק א' טרם נחתם
ההריון הביא בשורות טובות אך מהולות בעצבות, חרדה וחשש לנוכח מצבכם? ההתחלה החדשה עשויה להביא עמה גם את הסוף עד כי לא נותר מנוס והחלטתם על גירושין בהריון? חשוב שתהיו מודעים לסוגיות הבאות:
- אין איסור גורף על גירושין בעת הריון – כלומר, לא קיים איסור בחוק או בהלכה על כך, אך סביר להניח כי מוסדות המשפט והחוק בארץ ימנעו מקבלת החלטה עד למועד הלידה. כלומר, בית הדין הרבני או בית המשפט לדיני משפחה עשויים לדחות את המשפט.
- על הורמונים, חרדה ומה שביניהם – אחת מהסיבות בגינן מוסדות המשפט עשויים לדחות את המשפט היא בשל הסיטואציה הרגישה בה ההורים העתידיים נמצאים. הריון בדרך כלל דורש הסתגלות מחודשת משני הצדדים לצד עודפי הורמונים, לחצים וחששות הנוטים לשנות את התקשורת הזוגית, להקצין ולהחריף אותה. כך שבית המשפט עשוי לטעון כי לאחר הלידה, הרוחות יירגעו והפעוט יאגד מסביבו את הוריו מחדש.
- הסכם לגירושין – במקרה שבו שני הצדדים מסכימים על הגירושין והגישו תביעה משותפת, המשפט או בית הדין עשויים ללכת לקראתכם ולתת לכם אישור להתגרש. כאשר אחד מבני הזוג אינו מסכים, אזי בית המשפט יקשה על כך וינסה לגשר בין שני הצדדים ולאפשר להם להגיע לכדי שלום בית.
- נישואין לאחר הגירושין בעת הריון – בדרך כלל, בית הדין הרבני או בית המשפט אוסרים על האישה להינשא מחדש עד לפרק זמן של שלושה חודשים לאחר הגט. מצב זה נועד כדי למנוע סיטואציה בה הבעל עשוי לשלם מזונות לפעוט שאינו שלו, אלא של בעלה השני של האישה.
כאשר אין מנוס מלהתגרש
במידה שהאישה ההריונית נמצאת בסכנת חיים לנוכח בעל מכה המעמיד אותה ואת עוברה בסכנה, בית הדין או בית המשפט יסייעו לאישה להתגרש ובמקביל יפתחו תיק פלילי לבעל, התובע אותו על מעשיו.
חיי הנישואין מהווים אתגר משמעותי בהיבטים רבים. כאשר מדובר בזוג צעיר – לעיתים קשה לגשר על הפערים, הבדלי האופי, וגורמים נוספים שגורמים לריבים ובעיות. במקרים אלה, ההיריון עשוי או להחמיר את העניין, או להיפך – לשפר, זה משתנה מזוג לזוג. כמו כן, ההבדל בין היריון מתוכנן והיריון בלתי צפוי עשוי גם הוא להיות מכריע במקרה זה וליצור תנאים לא נוחים ולא נעימים בעליל עבור בני הזוג. עם זאת, ראוי לציין שגירושין בזמן ההיריון לא מתקבלים בעין יפה בבית הדין הרבני.
התנהלות של גירושין בהריון בבית הדין הרבני
ההרכב שדן בנושא של גירושין בזמן ההריון בבית הדין הרבני בודק לעומק את נסיבות הגירושין, את הרצון של הזוג להיפרד. כמו כן, תמיד נלקחים בחשבון הקשיים הפיזיולוגיים שבהם כרוך כל הריון. במילים אחרות, הרבנים יוצאים מנקודת הנחה שלפעמים זה ההורמונים שגורמים לריבים ובעיות בין בני הזוג, ובמידה ויהיו מספיק סבלניים וסובלניים – היחסים עוד יכולים להשתפר. זאת, כמובן, במידה ולא מדובר ביחסים אלימים, שבהם האישה ההרה נמצאת בסכנה, יחד עם עוברה. במקרים אלה, הליך הגירושין מתנהל במקביל לתיק הפלילי שניתן להגיש כנגד הבעל על תקיפה.
עד כמה עורך דין עשוי לסייע לתהליך גירושין בהריון?
עורך דין מומחה מסוגל לספק תמיכה הנדרשת בזמן תהליך כה מורכב בתקופה כה רגישה בחיי האישה וגם הגבר. לעיתים, הניסיון של עורך הדין מאפשר לגשר על פערים רבים וליצור את התנאים הטובים ביותר גם להמשך התפתחות תקינה של העובר, וגם לחיי משפחה נורמטיביים עד כמה שאפשר בהמשך הדרך. עורך הדין נתנאל ירימי עבר במהלך שנות הפעילות שלו תיקי גירושין שונים ברמות קושי שונות. פנו לייעוץ עוד היום והבטיחו חיי משפחה תקינים בזמן ההריון ואחריו.
גירושין בהריון ראשון או שני
הליך גירושין הינו הליך מורכב לכל הדעות – בייחוד כאשר מדובר בהליך גירושין בהריון. אין ספק, שלב זה מקשה יותר רגשית על כל המעורבים. בהתאם, המצב הרגיש מחייב הרבה יותר אמפתיה וסבלנות ולכן עורך דין נתנאל ירימי יעמיד לרשותכם את כל הידע והניסיון שלו כדי להבטיח שהגירושין ייעשו בצורה מקצועית – ועם כמה שפחות עגמת נפש למעורבים בהליך. במילים אחרות, יש לשמור על ההיריון ועל האם בתקופה זו ולכן כל ההליך ייעשה בעדינות המתבקשת ותוך כדי התחשבות רבה גם בהכנת ההסכמים.
מה צריך לדעת על גירושין בהריון?
- מותר להתגרש כשאת בהריון גם מבחינה חוקית וגם מבחינה הלכתית. ההחלטה היא כולה שלכם בשלב משמעותי זה. עם זאת, סביר מאוד להניח שההכרעה בעניינכם לא תינתן לפני הלידה עצמה. כלומר, ייתכן והמשפט יידחה ורק אחר כך יחודש שנית לצורך דיון בתיק שלכם.
- הריון מחייב הסכמה בעת הליך הגירושין. במקרים שונים, ולאור המצב הרגיש, ינסו להניע אתכם ממחלוקות וממריבות, לגבש החלטות בהסכמה – ולהגיש תביעה משותפת לגירושין. במקרה כזה יכול להיות שתצליחו להתגרש עוד לפני הלידה. במקרה של חוסר הסכמה של אחד הצדדים – ישלחו אתכם לגישור לצורך ניסיון פיוס למען הילד שעומד להיוולד. אכן, יכול להיות שישתנו הדברים ותראו זאת אחרת לגמרי.
- אישה בהריון שסובלת מהתעללות מבעלה תקבל גט בהריון כדי להגן עליה ועל העובר. בשלב מכריע זה יינקטו כל הצעדים נגדו.
להתגרש ברגעים רגישים
לא אידיאלי להתגרש במצב כזה, אולם זה לא נדיר כאשר גירושין והריון מתערבבים ויוצרים סיבוך בחיים. במקרים אלו, יש להתייעץ עם עורך דין, לקבל את הייצוג שלו ולנקוט בצעדים הנכונים. עורך דין נתנאל ירימי לא רק ייצג אתכם אלא גם יתמוך רגשית ומורלית בכל מי שנקלע למצב רגיש זה. יש לדאוג בכל מקרה לאינטרסים של האישה בהריון ושל התינוק ולכן מומלץ לקבל את הייצוג המשפטי הטוב ביותר.
גירושין בהריון – אין מניעה מבחינה הלכתית
כל תהליך פרידה / גירושין היא סיטואציה מורכבת, על אחת כמה וכמה כאשר המדובר על גירושין בהריון. חשוב לדעת, כי, מהבחינה ההלכתית, אין מניעה רשמית להתגרש בתקופת ההיריון, אולם, בלא מעט מקרים, בית הדין הרבני יעדיף לדחות את החלטתו בנוגע לכך עד לאחר הלידה, וזאת, מתוך החשיבה כי מדובר בתקופה שהיא, ממילא, מתוחה ומלאת אמוציות, וכן, אף מתוך התקווה כי בזכות הרך/ה הנולד/ת יגיעו בני הזוג להסכמה ולשלום בית. למענה מקצועי בנושא זה, צרו קשר עם משרד נתנאל ירימי – עורך דין.
גירושין בהריון – מהו סדר הפעולות?
לרוב, בעת גירושין בהריון, נהוג להגיש, טרם הגשת תביעת הגירושין, את התביעות הנוגעות לנושאים האחרים (כדוגמת חלוקת הרכוש, הסדרי המשמורת, מזונות הילדים שכבר נולדו וכן הלאה). עד לפני שנים לא רבות, רווחה התפישה שעל פיה אי אפשר להגיע להסכם הנוגע לילד טרם היוולדו. אולם, תפישה זו הומרה כיום בחשיבה שאישור הסכם הגירושין בתקופת ההיריון תואם לעקרון טובתו של הילד. על כן, פסיקות שונות מורות, כי ניתן, כבר בזמן ההיריון, להעניק תוקף לזכויות ולחובות של כל אחד מההורים כלפי ילדם המשותף העתידי. בשל כך, בעת גירושין בהריון, מומלץ לבני הזוג לגבש הסכמות הנוגעות לדמי המזונות ולהסדרי הראיה העתידיים של התינוק, על מנת לתאם ציפיות וליצור ביטחון ויציבות כבר בשלב זה. ההסכם הנערך בזמן זה, יכלול התייחסות מפורטת להיריון, כדוגמת תאריך לידה משוער, השתתפותו של האב בצרכים הייחודיים של האישה הנובעים ממצבה (למשל, בדיקות רפואיות) וכד'.
מקומו של האב בחיי הרך הנולד
פרט למקרים קיצוניים מאד, במרבית המקרים, שיקולי טובת הילד יכריעו לטובת קשר רציף ויציב עם שני הוריו. לכן, נמליץ להתעלם ולשים בצד רגשות אנטי אישיים אותם האם לעתיד המתגרשת עשויה, באופן טבעי, לחוש, ולאפשר את מעורבותו של האב בלידה ובשגרת החיים של הרך/ה הנולד/ת. ברור מאליו, כי בחלק מהמקרים הדבר יהיה קשה מאד עד בלתי אפשרי, אבל, לפחות ראוי לנסות לעשות זאת, במיוחד במקרים בהם בן הזוג מביע את רצונו לכך. גם טקטית מדובר במהלך נכון, מכיוון שהוא עשוי למנוע פתח לטענות עתידיות מצד האב בנוגע לכך. אנחנו, במשרד נתנאל ירימי – עורך דין, עוסקים בליווי זוגות מתגרשים גם כאשר הדבר נעשה בנסיבות מיוחדות, כולל גירושין בהריון.