לייעוץ ראשוני מיידי

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    תהליך גירושין

    הנקודה הרגישה ביותר בחיי אנשים רבים – זה הרגע שבו מגיעים להחלטה שחיי הנישואין הסתיימו ויש להתחיל בהליכי הסיום בכדי ליצור תנאים הרבה יותר נעימים להמשך החיים. פעמים רבות עצם המודעות לכל מה שהולך לקרות בשלבים הבאים עוזר להקל על הפחד וליצור בסיס נפשי איתן להמשך התמודדות עם שלבי החיים הלא פשוטים שעוברים ברגע זה. היכרות מעמיקה עם השלבים השונים של תהליך גירושין יכולים לסייע בצבירת כוחות אלו.

    השלבים השונים של תהליך הגירושין

    מיותר לציין שקבלת ההחלטה הסופית על תהליך הגירושין מהווה אבן דרך חשוב לתחילת הדרך. התהליך כולל: פנייה לבית הדין האזרחי ו\או הרבני, יצירת הסדר לגבי הנכסים והילדים המשותפים (במידה וקיימים). שלב זה עשוי להיות קצר או מורכב כאחד. באופן כללי, פעמים רבות יש צורך בעורך דין מומחה דווקא במקרים שבהם אין דרך להתסדר בצורה חברית ופשוטה, מבלי לפנות לתיווך מסוד זה. עם זאת, לעיתים כדאי לפנות לעורך דין מומחה על מנת להקל את ההתנהלות מול בתי הדין (בעיקר כאשר יש צורך גם בבית דין אזרחי וגם בביצ הדין הרבני), ולא רק בכדי ליצור "מלחמות" בין בני הזוג, כפי שנהוג להאמין בכלל הציבור.

    בחירה בעורך דין הטוב ביותר להליך גירושין

    בחירה בעורך דין טוב עשויה להיות ההחלטה הטובה ביותר שנעשית במסגרת תהליך גירושין. עורך דין מקצועי ועדין ברמה של נתנאילי ירימי מאפשרת ליצור את הסביבה הנוחה והידידותית ביותר ליצירת הפיתרונות שעובדים בצורה הטובה ביותר עבור שני בני הזוג, ולעיתים קרובות גם פיתרונות של סכסוכים מתמשכים וארוכי שנים. עם עורך דין טוב לענייני גירושין ניתן לצאת לדרך חדשה ונפרדה בצורה הרבה יותר חיובית ואפילו להביא לסיום בעיות מתמשכות ולהעניק תנאי מחייה הרבה יותר טוב לשנים הבאות. צרו קשר עם המשרד של נתנאל ירימי עוד היום והגירושין יעברו חלק!

    לייעוץ ראשוני מיידי

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר




      עורך דין גירושין - שאלות ותשובות

      מהי תביעה למשמורת ילדים?

      כבר בראשית הליכי הגירושין בין בני הזוג מתבקשת, כעניין ברור מאליו, הכרעה בשאלה בידי מי יוחזקו הילדים לאחר הפירוד בין הוריהם. כל אחד מההורים זכאי להגיש לבימ"ש למשפחה תביעת משמורת שבה הוא תובע כי הילדים יישארו בחזקתו ויתגוררו עמו לאחר הפירוד. בדרך כלל ימנה ביהמ"ש פקידת סעד לשם בדיקה ומתן חוות דעת בשאלה מי מבין ההורים הוא המתאים ביותר להיות ההורה המשמורן. במקרים המתאימים יוסיף ביהמ"ש וימנה מומחה בתחום בריאות הנפש לצורך ביצוע בחינה מעמיקה יותר של מסוגלותם ההורית של ההורים. יודגש כי בחוק גם קיימת קביעה כללית (הניתנת לסתירה), כי ילדים עד גיל 6 יהיו במשמורת האם. בדרך כלל, קובע ביהמ"ש כי הילדים המשותפים יהיו במשמורת האם למרות שיש מקרים יוצאי דופן שבהם יקבע ביהמ"ש כי הילדים יהיו בחזקת האב וזאת בדר"כ בעקבות חוות דעת חד משמעית של פקידת הסעד ו/או המומחה למסוגלות הורית.

      מהי סמכות מקבילה של בית הדין הרבני?

      כאמור הסמכות לדון בתביעות הנ"ל הנן בידי בימ"ש למשפחה. אולם, בתנאים מסויימים גם ביה"ד הרבני יכול לדון בתביעות אלה. במסגרת תביעה לגירושין המוגשת לביה"ד, ורק במסגרת תביעת לגירושין, ניתן לצרף ולכרוך את התביעות הנ"ל: משמורת ילדים, מזונות אשה ותביעות רכוש, ולהגישן כחלק מתביעת הגירושין לביה"ד הרבני. יודגש כי ישנם תנאים מקדמיים שצריכים להתקיים על מנת שביה"ד יהיה מוסמך לדון בתביעות המצורפות ובהם התנאי העיקרי שתביעת הגירושין וצירוף יתר התביעות נעשו מתוך רצון וכוונה אמיתיים להתגרש ולא רק ממניעים טקטיים ומוך רצון לרכוש יתרונות על פני בן הזוג האחר. עוד יודגש כי מזונות ילדים לא ניתנים לצירוף וכריכה לתביעת גירושין והם תמיד יהיו בסמכות ביהמ"ש למשפחה.

      מהי תביעה למזונות ילדים?

      כשקיים סכסוך בין בני זוג, זכאית האשה להגיש בכל עת לבימ"ש למשפחה תביעה נגד בעלה לתשלום למזונות ילדים. תביעה זו הנה תביעה לחייב את הבעל לשאת בכל ההוצאות הכרוכות בכלכלתם ובגידולם של הילדים והיא כוללת את כל הצרכים להם זקוקים הילדים החל ממזון, דרך לבוש, לימודים, בריאות, וכלה בדיור והוצאות החזקת דיור. ככלל, עפ"י החוק החל כיום על יהודים, חובת תשלום מזונות לילדים המשותפים, ככל שמדובר בצרכים הכרחיים, חלה באופן בלעדי על הבעל. יודגש כי קיימים מקרים ומצבים שבהם תחול על האם חובה להשתתף במזונות הילדים, כמו למשל במקרה שמדובר בילדים שמעל גיל 6 שנים, וכאשר האם עובדת ומשתכרת בשיעור שמעבר לנדרש לכיסוי צרכיה שלה.

      מהי תביעה לשיתוף וחלוקת רכוש?

      כל אחד מבני הזוג זכאי להגיש לביהמ"ש למשפחה תביעה לקבוע כי רכוש וזכויות מכל סוג שנצברו במשך שנות הנישואין ע"י בן הזוג השני הוא רכוש משותף ו/או במקרים המתאימים תביעה הפוכה, לקבוע כי רכוש מסויים אינו רכוש משותף (למשל רכוש שהגיע לבן הזוג בירושה). בתביעה זו ניתן גם לבקש לפרק את השיתוף ברכוש שבין בני הזוג ולחלקו ביניהם בין בדרך של מכירה בין בדרך אחרת של חלוקה.

      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן