לייעוץ ראשוני מיידי

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    רוצה להתגרש פנו עכשיו לעו"ד גירושין

    גירושין היא כבר מזמן לא מילה גסה. נכון שמדובר בתהליך שכרוך לעיתים בסבל, (עדיין לא מדובר במשהו מהנה) אבל כיום כמעט כל זוג שלישי מתגרש ומדובר בצעד שכיח ומקובל. אם אתה רוצה להתגרש או שאת מרגישה שסיפור האהבה תם, ישנן דרכים מומלצות לגשת לעניין כך שהוא יעבור בקלות יחסית ותוכלו לפתוח בחיים חדשים – עורך דין גירושין ירימי נתנאל יסייע לכם בעת הצורך.

    מתרגשים מהגירושים?

    כמובן שתוכלו להיכנס לתהליך של גירושין ללא עורכי דין, אך הדבר אינו מומלץ כלל. מכיוון שישנן השפעות רגשיות אשר יפריעו לכם מאוד לקבל החלטות הגיוניות ומשקעים שונים לא תמיד יאפשרו לכם לעשות את הצעד הנכון, היוועצות עם עורך דין היא הדרך הטובה ביותר המומלצת. תמיד קיימת האפשרות שתסכימו בינכם על הכול ולא תשרור בינכם כל מחלוקת בסוגיית המזונות (במידה וישנם ילדים,) חלוקת רכוש ושאר העניינים. אבל בדרך כלל זה לא מה שקורה.

    לאחר שהחלטתם להתגרש כדאי לדבר על כך עם בן/בת הזוג. תוכלו כמובן להסתיר מהם את עצם הפנייה אך זה עלול להביא לתוצאות הרסניות בהמשך הדרך. אם יש ילדים עדיף להישאר ביחסים טובים גם לאחר הגירושין, ובכלל לא חייבים להפוך לאויבים, זו לא המטרה של התהליך.

    מהרגע שבו החל מרוץ הגירושין יש לנקוט באמצעים שונים וזאת על מנת לזכות בעמדה טובה יותר, כי בסופו של דבר את/ה תגיעו להסכם כל שהוא שיישאר בתוקף זמן רב.

    • שימו לב וניו ערניים שבו בני הזוג לא מבריחים נכסים.
    • אם יש לכם אפשרות לאסוף ראיות עשו כן אך בזהירות ובלי לעבור על החוק.
    • הקפידו להשאיר את הילדים מחוץ לעניין.
    • זה לא הולך להיות תהליך קל, הכינו את עצמיכם מבחינה נפשית.

    נלחם למענך

    בסופו של דבר הכי מומלץ לשכור עורך דין מנוסה שלא קשור רגשית והוא אובייקטיבי וקר רוח. בלית ברירה מדובר במשא ומתן לעיתים קשה ולפעמים עקרוני, וצריך מישהו שיעשה סדר בכל הבלאגן. גירושין סוחפים אחריהם את כל המשפחה וכדאי שלא לערב בהם את מי שלא יועיל ואפילו יפריע. עדיף לאפשר למי שמבין לעשות את העבודה.

    לייעוץ ראשוני מיידי

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר




      עורך דין גירושין - שאלות ותשובות

      מהי תביעה למשמורת ילדים?

      כבר בראשית הליכי הגירושין בין בני הזוג מתבקשת, כעניין ברור מאליו, הכרעה בשאלה בידי מי יוחזקו הילדים לאחר הפירוד בין הוריהם. כל אחד מההורים זכאי להגיש לבימ"ש למשפחה תביעת משמורת שבה הוא תובע כי הילדים יישארו בחזקתו ויתגוררו עמו לאחר הפירוד. בדרך כלל ימנה ביהמ"ש פקידת סעד לשם בדיקה ומתן חוות דעת בשאלה מי מבין ההורים הוא המתאים ביותר להיות ההורה המשמורן. במקרים המתאימים יוסיף ביהמ"ש וימנה מומחה בתחום בריאות הנפש לצורך ביצוע בחינה מעמיקה יותר של מסוגלותם ההורית של ההורים. יודגש כי בחוק גם קיימת קביעה כללית (הניתנת לסתירה), כי ילדים עד גיל 6 יהיו במשמורת האם. בדרך כלל, קובע ביהמ"ש כי הילדים המשותפים יהיו במשמורת האם למרות שיש מקרים יוצאי דופן שבהם יקבע ביהמ"ש כי הילדים יהיו בחזקת האב וזאת בדר"כ בעקבות חוות דעת חד משמעית של פקידת הסעד ו/או המומחה למסוגלות הורית.

      מהי סמכות מקבילה של בית הדין הרבני?

      כאמור הסמכות לדון בתביעות הנ"ל הנן בידי בימ"ש למשפחה. אולם, בתנאים מסויימים גם ביה"ד הרבני יכול לדון בתביעות אלה. במסגרת תביעה לגירושין המוגשת לביה"ד, ורק במסגרת תביעת לגירושין, ניתן לצרף ולכרוך את התביעות הנ"ל: משמורת ילדים, מזונות אשה ותביעות רכוש, ולהגישן כחלק מתביעת הגירושין לביה"ד הרבני. יודגש כי ישנם תנאים מקדמיים שצריכים להתקיים על מנת שביה"ד יהיה מוסמך לדון בתביעות המצורפות ובהם התנאי העיקרי שתביעת הגירושין וצירוף יתר התביעות נעשו מתוך רצון וכוונה אמיתיים להתגרש ולא רק ממניעים טקטיים ומוך רצון לרכוש יתרונות על פני בן הזוג האחר. עוד יודגש כי מזונות ילדים לא ניתנים לצירוף וכריכה לתביעת גירושין והם תמיד יהיו בסמכות ביהמ"ש למשפחה.

      מהי תביעה למזונות ילדים?

      כשקיים סכסוך בין בני זוג, זכאית האשה להגיש בכל עת לבימ"ש למשפחה תביעה נגד בעלה לתשלום למזונות ילדים. תביעה זו הנה תביעה לחייב את הבעל לשאת בכל ההוצאות הכרוכות בכלכלתם ובגידולם של הילדים והיא כוללת את כל הצרכים להם זקוקים הילדים החל ממזון, דרך לבוש, לימודים, בריאות, וכלה בדיור והוצאות החזקת דיור. ככלל, עפ"י החוק החל כיום על יהודים, חובת תשלום מזונות לילדים המשותפים, ככל שמדובר בצרכים הכרחיים, חלה באופן בלעדי על הבעל. יודגש כי קיימים מקרים ומצבים שבהם תחול על האם חובה להשתתף במזונות הילדים, כמו למשל במקרה שמדובר בילדים שמעל גיל 6 שנים, וכאשר האם עובדת ומשתכרת בשיעור שמעבר לנדרש לכיסוי צרכיה שלה.

      מהי תביעה לשיתוף וחלוקת רכוש?

      כל אחד מבני הזוג זכאי להגיש לביהמ"ש למשפחה תביעה לקבוע כי רכוש וזכויות מכל סוג שנצברו במשך שנות הנישואין ע"י בן הזוג השני הוא רכוש משותף ו/או במקרים המתאימים תביעה הפוכה, לקבוע כי רכוש מסויים אינו רכוש משותף (למשל רכוש שהגיע לבן הזוג בירושה). בתביעה זו ניתן גם לבקש לפרק את השיתוף ברכוש שבין בני הזוג ולחלקו ביניהם בין בדרך של מכירה בין בדרך אחרת של חלוקה.

      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן