לייעוץ ראשוני מיידי

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    עו"ד גירושין

    גירושין זוהי נקודה רגישה ביותר בחיי אנשים רבים, היא גורמת לקשיים שונים, גם ברמה הרגשית וגם ברמה הכלכלית. עם זאת, גם כאשר מדובר בנטל, תמיד כדאי לפנות לשירותי עו"ד גירושין מיומן ומקצועי, על מנת להעביר את כל התהליכים בצורה תקינה ומהירה. הדבר מאפשר לבני הזוג וגם לילדיהם לחזור לחיי שגרה תקינים כמה שיותר מהר, ולעשות זאת עם כמה שפחות טראומות. עורך הדין נתנאל ירימי המתמחה בתחום הגירושין מאפשר לעשות את כל התהליכים ברמה האיכותית, המקצועית והמהירה ביותר.

    מאפיינים של עורך דין מקצועי לגירושין

    עריכת דין זהו תחום נרחבה בבסיסו, אך אסור לשכוח שלכל עיסוק בעולם זהיש את הדקויות שלו. כך, בכל הקשור לתחום הגירושין, הרגישות ויכולות הגישור הם חשובים מאוד. כמו כן, בניגוד למגוון רחב של סוגי פעילות אחרים בתחום המשפט, במקרה הזה עדיף להגיע להסדרים שיהיו מקובלים גם על הצד השני (בניגוד לקונספט הרגיל של תובע-נתבע שבו רק צד אחד צריך לנצח, הצד המיוצג). כמובן, כל זה מתייחס לגירושין רגילים ותקינים, שאין בהם מן הפלילי (התעללות, אלימות וכו'). בנוסף, עו"ד גירושין בישראל עשוי לעשות לפעמים עבודה כפולה ולהתנהל בו-זמנית מול בין הדין הרבני ובית המשפט לענייני משפחה האזרחי ולעשות זאת בהצלחה, תוך ניצול קשרים הקיימים במוסדות האלה. הפרטים האלה עושים את כל ההבדל בשירותו של עורך הדין, וכן בהצלחה של הליך הגירושין עבור בני הזוג.

    מתי ואיך בוחרים עו"ד גירושין?

    ברגע שנופלת ההחלטה להתגרש, כדאי לפנות לעורך הדין באופן מיידי, על מנת ליצור את התנאים הנוחים ביותר להמשך התהליך. עו"ד גירושין נתנאל ירימי הינו מומחה מוביל בתחום זה, משרדו מיומן בניהול תיקי גירושין מכל הסוגים ומספק תמיכה משפטית וגם נפשית לכל אורך הדרך עד לסיום המוצלח של כל התהליכים.

    לייעוץ ראשוני מיידי

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר




      עורך דין גירושין - שאלות ותשובות

      מהי תביעה למשמורת ילדים?

      כבר בראשית הליכי הגירושין בין בני הזוג מתבקשת, כעניין ברור מאליו, הכרעה בשאלה בידי מי יוחזקו הילדים לאחר הפירוד בין הוריהם. כל אחד מההורים זכאי להגיש לבימ"ש למשפחה תביעת משמורת שבה הוא תובע כי הילדים יישארו בחזקתו ויתגוררו עמו לאחר הפירוד. בדרך כלל ימנה ביהמ"ש פקידת סעד לשם בדיקה ומתן חוות דעת בשאלה מי מבין ההורים הוא המתאים ביותר להיות ההורה המשמורן. במקרים המתאימים יוסיף ביהמ"ש וימנה מומחה בתחום בריאות הנפש לצורך ביצוע בחינה מעמיקה יותר של מסוגלותם ההורית של ההורים. יודגש כי בחוק גם קיימת קביעה כללית (הניתנת לסתירה), כי ילדים עד גיל 6 יהיו במשמורת האם. בדרך כלל, קובע ביהמ"ש כי הילדים המשותפים יהיו במשמורת האם למרות שיש מקרים יוצאי דופן שבהם יקבע ביהמ"ש כי הילדים יהיו בחזקת האב וזאת בדר"כ בעקבות חוות דעת חד משמעית של פקידת הסעד ו/או המומחה למסוגלות הורית.

      מהי סמכות מקבילה של בית הדין הרבני?

      כאמור הסמכות לדון בתביעות הנ"ל הנן בידי בימ"ש למשפחה. אולם, בתנאים מסויימים גם ביה"ד הרבני יכול לדון בתביעות אלה. במסגרת תביעה לגירושין המוגשת לביה"ד, ורק במסגרת תביעת לגירושין, ניתן לצרף ולכרוך את התביעות הנ"ל: משמורת ילדים, מזונות אשה ותביעות רכוש, ולהגישן כחלק מתביעת הגירושין לביה"ד הרבני. יודגש כי ישנם תנאים מקדמיים שצריכים להתקיים על מנת שביה"ד יהיה מוסמך לדון בתביעות המצורפות ובהם התנאי העיקרי שתביעת הגירושין וצירוף יתר התביעות נעשו מתוך רצון וכוונה אמיתיים להתגרש ולא רק ממניעים טקטיים ומוך רצון לרכוש יתרונות על פני בן הזוג האחר. עוד יודגש כי מזונות ילדים לא ניתנים לצירוף וכריכה לתביעת גירושין והם תמיד יהיו בסמכות ביהמ"ש למשפחה.

      מהי תביעה למזונות ילדים?

      כשקיים סכסוך בין בני זוג, זכאית האשה להגיש בכל עת לבימ"ש למשפחה תביעה נגד בעלה לתשלום למזונות ילדים. תביעה זו הנה תביעה לחייב את הבעל לשאת בכל ההוצאות הכרוכות בכלכלתם ובגידולם של הילדים והיא כוללת את כל הצרכים להם זקוקים הילדים החל ממזון, דרך לבוש, לימודים, בריאות, וכלה בדיור והוצאות החזקת דיור. ככלל, עפ"י החוק החל כיום על יהודים, חובת תשלום מזונות לילדים המשותפים, ככל שמדובר בצרכים הכרחיים, חלה באופן בלעדי על הבעל. יודגש כי קיימים מקרים ומצבים שבהם תחול על האם חובה להשתתף במזונות הילדים, כמו למשל במקרה שמדובר בילדים שמעל גיל 6 שנים, וכאשר האם עובדת ומשתכרת בשיעור שמעבר לנדרש לכיסוי צרכיה שלה.

      מהי תביעה לשיתוף וחלוקת רכוש?

      כל אחד מבני הזוג זכאי להגיש לביהמ"ש למשפחה תביעה לקבוע כי רכוש וזכויות מכל סוג שנצברו במשך שנות הנישואין ע"י בן הזוג השני הוא רכוש משותף ו/או במקרים המתאימים תביעה הפוכה, לקבוע כי רכוש מסויים אינו רכוש משותף (למשל רכוש שהגיע לבן הזוג בירושה). בתביעה זו ניתן גם לבקש לפרק את השיתוף ברכוש שבין בני הזוג ולחלקו ביניהם בין בדרך של מכירה בין בדרך אחרת של חלוקה.

      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן